Den store dåpsdagen 31. mai


Velkommen til dåp i Stokken kirke onsdag 31. mai.

 

 

Onsdag 31. mai mellom kl. 16.00 og kl. 19.00 kan udøpte i alle aldre komme og bli døpt i Stokken kirke. Moland menighet inviterer til dåp i enkle former, med egen seremoni for hver dåp og kakefest etterpå.

Hva er dåp?

I dåpen setter vi ord og tegn på at vi hører sammen med Gud, og er del av et fellesskap verden rundt. Ett vakkert bilde på dåpen er at ingen kan bære seg selv. Vi bæres av Gud livet ut, men også av det fellesskapet vi tilhører.

Ingenting til hinder
Her er det bare å komme. Dåpen er for ung eller gammel, troende og tvilende. Det er ingen retningslinjer på hva den som skal døpes skal kle seg i. Kom som du er; med finklær, dåpskjole eller hverdagsklær. Er det er ønskelig, har vi dåpskjoler til utlån for de minste, og hvite kapper for dem som er tenåringer og voksne. Du kan komme alene, eller ta med de du ønsker.

Hvordan går du frem?

Du kan melde ditt barn eller deg selv på til dåp i forkant av den store dåpsdagen. Enten via telefon: 370 13 580, eller melde deg på digitalt på https://minkirkeside.no/Arendal.
Du kan og bare møte opp i kirken hvor registreringen foretas ved ankomst. Husk å ta med legitimasjon (ID/fødselsattest). Dessuten trenger du minst to faddere. Hvis dette er vanskelig, kan vi være behjelpelig med å ordne faddere. For øvrig er det dåpsverter tilstede som tar imot deg og veileder deg.

Verdig og vakker dåpshandling

Etter registrering vil det bli en kort samtale med prest før dåpen. Evt. kan det bli litt venting alt etter hvor mange som døpes før deg. Alle vil få sin egen seremoni hvor bare noen få er til stede, og vi sørger for en enkel, høytidelig ramme. Organisten er med og sørger for fin musikk og presten leder deg gjennom dåpen. Dette skal bli en stund du husker for livet.

 

Dåpsfest

Etter dåpen steller vi i stand til kakefest i menighetssenteret.

Ta med:

Fødselsattest eller annen identifikasjon.

To faddere/vitner til dåpen, eller så ordner vi med faddere.

 

Ikke helt sikker?
Har du spørsmål, eller noe du lurer på? Ta gjerne kontakt med kirken i Arendal på tlf. 370 13 580, eller sokneprest i Moland, Elin Ann Øvensen, tlf. 95 84 54 51. 

 

Hjertelig velkommen!

Tilbake